Zorg goed voor
je eigen interieur.
- C.A.J. Bleyenberg

Werken, eten en drinken onder één dak.

Loop door de entree naar binnen en je bevindt je meteen in het restaurant van Bleyenberg: De Kantine. De hoge plafonds, enorme raampartijen en een oppervlakte van maar liefst 350 m2 zorgen voor een open en ontspannen ambiance. Je kunt hier terecht voor koffie, ontbijt, lunch, diner en drankjes aan de bar of op het terras. ‘s  Morgens geopend vanaf 09.00 uur en op zondag vanaf 10.00 uur.

Reserveer

De Kantine van Bleyenberg

In De Kantine vind je veel referenties naar het oude Kwantum-verleden. Ook dragen de verschillende spots en zitplekken bij aan de laid-back vibe. Neem plaats aan één van de tafels of plof op een ontspannen bank aan het raam. Nog even je mail bijwerken? We hebben gratis WiFi en voldoende stroompunten.

Voor je caffeïnebehoefte en home-made cakes en sweets loop je even naar de koffiebar. Zin in koffie, maar geen zin om naar binnen te komen? Vanaf de Grote Markt bestel je je coffee-to-go zonder van je fiets te hoeven stappen. Een verse bak, voor op je fiets.

Het restaurant heeft twee verschillende kaarten: een dag- en een avondkaart, gebaseerd op de lichte en zonnige mediterraanse keuken. Denk aan kippendijen met dadels en pruimen, een heerlijke eendenborst of verse gegrilde groenten. Voor vegetariërs is er voldoende keuze.

Aan/rondom de centrale bar hoeft de bierliefhebber zich niet te vervelen, met een ruime keuze aan speciaalbieren. Maar ook de wijn- en cocktailliefhebber zal de avond uitstekend doorkomen.

Zit je liever buiten om te genieten van de zon? Neem dan plaats aan een van de grote picknickbanken op ons aangeklede terras, welke middels de grote schuifdeuren in directe verbinding met de bar staat. Proost.

Dagkaart
Diner
Reserveer

Dagkaart

ALL DAY BREAKFAST van 09:00 tot 16:30

Fluffy pancakes met maple syrup, appelcompote, streaky bacon en bosui 9,-

Griekse yoghurt met granola, zuidvruchten en honing 7,50

Shakshuka eieren in oosterse tomatensaus met brood om te dopen 6,50

Tosti met belegen kaas, oregano en tomaat (kip + 1,00) 5,00

Eieren naar wens gebakken- of roerei op houthakkersbrood, geserveerd met ham/kaas/bacon (per item + 0,80) 5,50

Brioche met roerei met chorizo en geroosterde ui 7,50

Brioche met rivierkreeft met avocado, kervel en limoenmayonaise 8,50

Croissant met boter en jam 2,50

 

SOEP van 12:00 tot 16:30

Franse bouillabaisse met rouille, crostini en rivierkreeftjes 8,50

Italiaanse tomatensoep van San Marzano tomaten, basilicumolie en croutons 5,00

 

SALADES van 12:00 tot 16:30

Ceasar salade met kipstuckjes van de Vegetarische Slager 9,50

Spitskool met gekonfijte wortel en krokant van karwijzaad 6,50

Panzanella salade gemaakt van brood, tomaten en basilicum 6,50

 

SPECIALS ook leuk om te delen – van 12:00 tot 16:30

Geroosterde kippendijen uit de oven met dadel masala curry, kikkererwten en gepekelde citroen 13,00

Langzaam gegaard buikspek met bosui, rode peper, knoflook, limoen en geroosterde pinda’s 9,50

Koud gerookte zalm met vinaigrette van karnemelk en dragon, knapperige radijs en microgroenten 11,50

Argentijnse gamba’s (ongepeld) met boter en basilicum, knoflook en rode peper 4,50 (per stuk)

Oesters met frisse komkommer en rode wijnazijn 3,50 (per stuk)

Gebakken broccoli met cashewnoten, knoflook, citroen, gepofte parelgort en olijfolie 6,50

In zoutkorst gegaarde knolselderij met gekarameliseerde ui, marjolein en hazelnoot 7,50

 

VOOR OF NA van 09:00 tot 16:30

Cake van blauwe bessen met een frosting van citroen 2,80

Appeltaart met crumble 3,50

Taart van pure chocolade met frisse salade van mango en passievrucht 6,50

Kaasproeverij van Oude Leidse, Le Petit Doruvael en Shropshire Blue 12,50

 

BORRELKAART van 14:00 tot 22:00

Broodzak met boter en olie (aioli + 1,00) 5,00

Proeverij van dun gesneden vleeswaren 12,50

Bitterballen 5 stuks 5,80

Bitterballen van de Vegetarische Slager (5 stuks) 7,00

Spinaziekroketjes (5 stuks) 7,00

Borrelplank 3 bitterballen, 3 spinaziekroketjes en 3 kippenpootjes 9,50

Kippenpootjes met miso, bieslook en gepofte quinoa 6,50

Artisjokken uit de oven met boter, citroen, knoflook en peterselie 7,00

Kaasproeverij van Oude Leidse, Le Petit Doruvael en Shropshire Blue 12,50

 

Diner

SHARED DINING van 17:30 tot 22:00

Bijna al onze gerechten zijn zo samengesteld dat je ze kunt delen (of als je wilt, lekker voor jezelf houden).
Wij adviseren per persoon uit te gaan van twee of drie gerechten.
Mix and match!

 

VLEES 

Geroosterde kippendijen uit de houtskooloven met dadel masala curry, kikkererwten en gepekelde citroen 13,00

Langzaam gegaard Livar buikspek met bosui, rode peper, knoflook, limoen en geroosterde pinda’s 9,50

Dry aged runderlende met bearnaisesaus, waterkers en koningszwam 22,00

Op de huid gebakken eendenborst met geglaceerde koolrabi en abrikozencompote 14,50

 

VIS

Krokant gebakken zeebaars met groene asperges en kruidige romesco saus 13,50

Gebakken zeeduivel met anijs paddenstoelen, zoetzure bleekselderij en een saus van roze peper 22,50

Koud gerookte zalm met vinaigrette van karnemelk en dragon, knapperige radijs en microgroenten 11,50

Argentijnse gamba’s (ongepeld) met boter en basilicum, knoflook en rode peper 4,50 (per stuk)

Gebakken coquilles met gekonfijte wortelen, citroen vinaigrette en compote van laurier en ui 12,50

 

GROENTEN

Geroosterde spitskool met een romige crème van aardpeer, gekonfijte wortelen en krokantje van karwijzaad 6,50

Gebakken broccoli met cashewnoten, knoflook, citroen, gepofte parelgort en olijfolie 6,50

In zoutkorst gegaarde knolselderij met gekarameliseerde ui, marjolein en hazelnoot 7,50

Witlof gegratineerd met Gorgonzola afgemaakt met frisse peer en walnoten 8,00

Geroosterde aubergine met een vinaigrette van kappertjes, rozijnen, olijfolie en rode peper 6,00

 

SOEP

Franse bouillabaisse met rouille, crostini en rivierkreeftjes 8,50

 

VOOR ERBIJ

Knapperige frietjes met bieslook en zwarte peper 4,00

Frisse komkommer zoetzuur met steranijs en dille 3,50

Romige risotto met paddenstoelen en parmezaanse kaas 7,00

Groene salade met gepofte paprika, croutons en radijs 5,50

 

DESSERT

Taart van pure chocolade met frisse salade van mango en passievrucht 6,50

Tarte tatin van appel met koekje van tijm en fleur de sel 6,50

Mousse van hangop met mandarijn en gekarameliseerde witte chocolade 6,50

Kaasproeverij van Oude Leidse, Le Petit Doruvael en Shropshire Blue 12,50

 

BORRELKAART van 14:00 tot 22:00

Broodzak met boter en olie (aioli + 1,00) 5,00

Proeverij van dun gesneden vleeswaren 12,50

Bitterballen 5 stuks 5,80

Bitterballen van de Vegetarische Slager (5 stuks) 7,00

Spinaziekroketjes (5 stuks) 7,00

Borrelplank 3 bitterballen, 3 spinaziekroketjes en 3 kippenpootjes 9,50

Kippenpootjes met miso, bieslook en gepofte quinoa 6,50

Artisjokken uit de oven met boter, citroen, knoflook en peterselie 7,00

Kaasproeverij van Oude Leidse, Le Petit Doruvael en Shropshire Blue 12,50

 

 

Reserveer

hier een tafel in De Kantine van Bleyenberg

*Wanneer je een reservering voor dezelfde dag wilt maken, kan dit online tot 12:00u. Hierna kun je ons bellen op 070 – 800 21 20.